Çene Kanseri Belirtileri Nelerdir
Çene Kanseri Belirtileri Nelerdir, gibi sorularınızın cevaplarını sitemizde kolaylıkla bulabilirsiniz.
Çene Kanseri Belirtileri
Çevremizde çok fazla rastlamadığımız bir kanser çeşidi olsa da öteki kanser türleri kadar risk arz edebilen çene kanseri, oldukça dikkatli olunması gereken, belirtilerinin en erken şekilde saptanıp doğru bir tedavi ile olumsuz etkilerinin en aza indirgenmesi elzem olan bir problemdir. Tedavi edilmediği durumlarda ölüme davetiye çıkarabilen çene kanserinde erken teşhis son derece önemli bir mesele. Hastalığın erken teşhisinin mümkün olması için ise düzenli bir şekilde doktora gidilmesi ya da belirtiler hakkında fikir sahibi olunması gerekli. Gerek hastalar gerekse doktorlar için son derece zorlu süreçlere sebep olabilen çene kanseri, erken aşamalarda küçük operasyonlar ile tedavi edilebiliyor.
Çene eklemi bölgesinde karşımıza çıkan hücre farklılaşmalarına “çene kanseri” adı verilir. Tabii ki bu bölgelerde meydana gelen her türlü hücre farklılaşması kansere işaret etmez ve hepsi için kötü huylu nitelendirmesi yapılamaz. Kimi durumlarda bu tip değişimler iyi huylu kanser şeklinde de vuku bulabilir. Eğer çene bölgesinde ya da çene ekleminde iyi huylu bir kanser oluşursa bunun tedavisi diğer kanser türüne göre son derece kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Gayet basit cerrahi müdahaleler ile hastanın eski sağlığına kavuşması mümkün olur.
İyi huylu kanser şeklinde karşımıza çıkan çene kanserinin, bir defa tedavi edildikten sonra ikinci kez ortaya çıkmasına yönelik ihtimal düşüktür. Elbette bazı istisnai vakalar bulunur.
Kötü huylu çene kanseri ile karşılaşıldığı zaman ise durum biraz farklı bir şekilde gelişir. Ne yazık ki kötü huylu olarak tanımlanan çene kanseri hastalığını yaşayan kişilerde kanserli dokunun tek bir cerrahi operasyonla kolay ve doğrudan bir şekilde alınması pek mümkün olmaz. Gelişen teknolojinin bu noktada karşımıza ilerleyen süreçlerde neler getireceği bilinmiyor ama günümüzde ne yazık ki doğrudan tedavinin önü biraz tıkalı olarak görünüyor. Durum böyle olunca çene kanseri tedavisi için doktorlar farklı ilaç ve tıbbi metotları kullanmak durumunda kalıyorlar. Hem doktorun hem de hastanın işini kolaylaştıracak en büyük şifre ise “erken teşhis”. Hastalık ne kadar ilerler ve tedavi ne kadar geç başlarsa hem hastanın iyileşme ihtimali o kadar azalır hem de doktorun yapacağı müdahaleye yönelik imkanları o kadar kısıtlanmış olur.
[/vc_column_text]
Ayrıca Detaylı Bilgi İçin Arayınız
Leave a reply